Typologie(ën)

kantoorgebouw
appartementsgebouw

Ontwerper(s)

Thierry HOETarchitect1970

Frédérique SEGERSarchitect1970

Robert MOENS DE HASEarchitect1970

G. MINNEarchitect1970

Stijlen

Functionalisme

Inventaris(sen)

  • Permanente actualisatie van de inventaris van het Bouwkundig Erfgoed (DPC-DCE)
  • Het monumentale erfgoed van België. Koekelberg (DPC-DCE - 2020-2023)

Dit (deze) goed(eren) bezit(ten) de volgende waarde(n)

  • Artistiek
  • Historisch
  • Technisch
  • Stedenbouwkundig

Onderzoek en redactie

2020-2022

id

Urban : 40251
lees meer

Beschrijving

Kantoorgebouw in modernistische stijl, naar ontwerp van het architectenbureau Thierry en Frédérique Hoet-Segers, Robert Moens de Hase en G. Minne, 1970.

Gebouwd in opdracht van Dhr. en Mevr. Minne, wellicht als kantoorgebouw en woning van de architect.

Opstand van zeven bouwlagen, de laatste als attiekverdiepingVerdieping (soms halve verdieping), gelegen net boven de kroonlijst of als terugspringende hoogste verdieping van een gebouw. . Vensterregisters met luiken die schuilen achter de borstweringen1. Verhoogd gedeelte van een vestingsmuur waarachter men veilig kan lopen; - 2. Muurtje of hekwerk (balkon, terras); - 3. Deel van een muur tussen vloer en onderzijde van een venster; - 4. Verhoging van de buitenmuren van een huis boven de zolderbalken waarop een muurplaat rust. met bekleding in natuursteenslag. Luiken in aluminium geleidersVerticale rails van metaal en soms hout, bevestigd over de gehele hoogte van de schacht, waarlangs de liftkooi of het tegengewicht loopt. Kabels kunnen worden gebruikt als geleiders voor het tegengewicht.  met zichtbare, verstelbare lamellen. Vervangen schrijnwerk.

Interieur. Oorspronkelijk grote plateaus zonder onderverdelingen op de verdiepingen bestemd voor de burelen. De attiekverdiepingVerdieping (soms halve verdieping), gelegen net boven de kroonlijst of als terugspringende hoogste verdieping van een gebouw.  en de achterzijde van de voorlaatste verdieping waren bestemd als duplexappartement met vier slaapkamers.

Bronnen

Archieven
GAK/DS 4826-24 (1970).