De Biezenlaan begint op het grondgebied van de gemeente Ukkel, ter hoogte van de Gatti de Gamondstraat, die ze met de De Haveskerckelaan verbindt. De Anjoudreef en de Tourainedreef beginnen er.

Het eerste gedeelte van de De Haveskerckelaan en de Biezenlaan nemen het tracé over van een oude weg (Biesstraat) die uit de 18e eeuw stamde. Begin 19e eeuw leidde deze weg naar Vossegat (de huidige Bamboestraat), een gehucht gelegen aan de zuidoostelijke grens van Vorst waarvan de naam wellicht was geïnspireerd op die van een cabaret aldaar (VERNIERS,L., p. 30). Deze weg werd opgenomen in het Projet de redressement et d’élargissement des rues du Jonc et Vossegat van 13.06.1924, vastgelegd bij K.B. van 18.07.1925.

De Biezenlaan wordt afgeboord door huizen die deel uitmaken van de Messidorwijk, die in 1954 door architect Georges de Hens werd aangelegd (zie Fontaine Vanderstraetenlaan). Aan onpare zijde, daar waar de Biezenlaan aan de De Haveskerckelaan uitmondt, blijft nog een lang stuk over van de muur die vroeger het park van kasteel Fontaine omheinde (zie Fontaine Vanderstraetenlaan). De muur is thans met graffiti bedekt en door planten overwoekerd.

Bronnen

Archieven
GAV/OW 61.

Publicaties en studies
VERNIERS, L., Histoire de Forest-lez-Bruxelles, A. De Boeck, Brussel, 1949.